O nama

Cilj našeg Kluba je da svojim djelovanjem doprinosi razvoju, afirmaciji i promociji fudbala u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini i povećanju interesovanja za bavljenje ženskim fudbalom u svim segmentima stanovništva.

Prvi koraci

Dana 13.08.2022. godine ŽFK Leotar Trebinje je krenuo sa radom i pokrenuo upis prvih članova. Na opšte iznenađenje već nakon prvog treninga klubu je pristupilo 50 – ak djevojčica što je bio znak da je potreba Grada Trebinja da ima ženski fudbalski klub.

U periodu od 13.08.2022. godine ŽFK Leotar je funkcionisao kao sekcija u sastavu FK Leotar. Iako na samom početku, ŽFK Leotar je odmah po pokretanju treninga uzeo učešće u regionalnoj
U-13 ženskoj BiH ligi – grupa jug za sezonu 2022/23. 

ŽFK Leotar - prvi trening
ŽFK Leotar - trening

Osnivanje kluba

Nakon pola godine aktivnosti kluba kao sekcije koja je u sklopu FK Leotar ocijenjeno je da bi rad i funkcionisanje kluba bilo kvalitetnije ukoliko bi se formirao poseban ženski fudbalski klub. Dana 15.02.2023. godine održana je osnivačka skupština Ženskog fudbalskog kluba Leotar Trebinje, na kojoj je donesena odluka da se Ženski fudbalski klub “Leotar” Trebinje registruje i započne svoj rad kao posebno pravno lice tj. zasebni sportski kolektiv. U ovom trenutku ŽFK Leotar ima око 80 djevojčicа uzrasta od U-13 do U-17 koje bez bilo kakve naknade za upisninu ili treniranje imaju mogućnost da treniraju i bave sportom. 

Misija

Izgradnja stabilnog, profesionalnog i uspješnog ženskog fudbalskog kluba, koji crpi svoju snagu iz ljubavi lokalne zajednice, a sa kojom čini cjelinu kao da je jedna duša u dva tijela, poštujući svoju tradiciju i vrijednosti iz prošlosti, a u isto vrijeme primjenjujući najveće dostignute svjetske standarde u oblasti sporta.

Vizija

Vizija Ženskog fudbalskog kluba Leotar je da bude najbolji i najorganizovaniji ženski sportski klub u Republici Srpskoj, odnosno jedan od najboljih u Bosni i Hercegovini, te da u trogodišnjem periodu ostvari plasman u Žensku Premijer ligu BiH i bude prepoznat kao rasadnik talenata i idealan klub za razvoj budućih državih reprezentativki.

Vrijednosti

U svom radu pridržavamo se moralnih i etičkih vrijednosti koje podrazumijevaju posvećenost poslu, uvažavanje ličnosti, ličnu kreativnost, timski rad i zalaganje. Sve strukture kluba u obavezi su da promovišu obrazovnu i vaspitnu funkciju sporta, fer pleja, razumijevanja, tolerancije i odgovornosti kroz bavljenje fudbalom i sportom uopšte.

Strateški ciljevi ŽFK "Leotar"

Strateški plan rada i razvoja ŽFK “Leotar” podrazumijeva šest ključnih oblasti na kojima će sve strukture kluba predano raditi. Sve ideje su pretočene u strateški dokument koji će biti ideja vodilja na putu rada i razvoja.

ŽFK "Leotar" kao rasadnik talenata

ŽFK "Leotar" kao najstručniji ženski klub u BiH

ŽFK "Leotar" - partner FK "Leotar" i PFS Trebinje

ŽFK "Leotar" kao organizovan klub

ŽFK "Leotar" kao dugoročno održiv projekat

ŽFK "Leotar" kao prepoznatljiv brend

Podaci o pravnom licu

Naziv: Ženski fudbalski klub “Leotar” Trebinje
Adresa: Trg Petral BB, 89 101 Trebinje
Email: [email protected]
JIB: 4405030050007
Tel: +387 66 444 668, +387 66 497 413
Žiro račun: 5559000060793542, Nova banka a.d. Banja Luka

Seniorski tim ŽFK "Leotar"

ŽFK Leotar Tim

Prijatelji i sponzori