Dominacija Trebinjki na UEFA razvojnom turniru

Ana Jurić ŽFK Leotar

Nedavno je u Hadžićima održan UEFA razvojni turnir za djevojčice do 16 godine, a kome je u konkurenciji Ukrajine, Slovenije i Sjeverne Makedonije nastupila i repezentacija Bosne i Hercegovine. Za “male Zmajice” nastupile su i četiri igračice Leotara: Ana Jurić, Marija Mihaela Maslać, Jelena Blagojević i Jovana Filipović, a Anja Stević je bila član stručnog štaba.

Reprezentacije BiH je u ukupnom plasmanu zauzela drugo mjesto sa 6 bodova, iza Ukrajine koja je osvojila 9. Savladana je Sjeverna Makedonija sa 3:0, Slovenija sa 3:1, a jedini poraz doživljen je od Ukrajine sa 3:2 i to u posljednjim sekundama susreta. 

Moramo istaći da je Ana Jurić bila najbolji strijelac turnira sa 4 pogotka i kapiten u susretu protiv Ukrajine, a Marija Mihaela Maslać je postigla jedan gol i bila kapiten reprezentacije u susretu protiv Makedonki.

Anja Stević, trenerica u stručnom štabu reprezentacije je prokomentarisala nastup naših igračica na ovom turniru: 

“Moramo biti prezadovoljni nastupom cijele ekipe na UEFA razvojnom turniru, a posebno sa igrama igračica Leotara, koje su imale zapažene uloge u sva tri susreta. Nedostajalo je malo sreće da osvojimo i prvo mjesto, ali će nam se sigurno to negdje vratiti i nagraditi nas za rad i trud koji ulažemo.”

Nastavljamo da stvaramo šampionke!

Podijeli ovu vijest

Posljednje vijesti

Pratite nas na Facebooku