Grassroots Week u Trebinju: Festival ženskog fudbala

Danas je u SD “Miloš Mrdić” održan Festival ženskog fudbala u organizaciji Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH i ŽFK Leotar, koji je okupio 50-ak djevojčica iz trebinjskih osnovnih škola.

Djevojčice su imale priliku da na zanimljiv i pristupačan način, uz nadzor i demostraciju fudbalskih trenerica i trenera, nauče osnove fudbalske tehnike. Na četiri „poligona“ djevojčice su pokazale svoju spretnost sa fudbalskom loptom, nakon čega je odigran i mini turnir između četiri ekipe, a rezultat je naravno bio u drugom planu.

Grassroots program podrazumijeva fudbal za sve bez obzira na pol, rasu, vjersku i nacionalnu pripadnost, a ove godine je Grassroots karavan prvi put došao u Trebinje.

“NS/FS BiH godinama obilježava Grassroots sedmicu, a osada smo prvi put posjetili Trebinje i uz podršku sa lokalnim ŽFK “Leotar” organizovali festival ženskog fudbala”, rekao je Bojan Aćimović Grassroots menadžer u NS/FS BiH. “Drago nam je da se fudbal ubrzano razvija među ženskom populacijom i da polako preuzima primat nad nekim sportovima koji su ranije bila dosta dominantniji. Mi smo kroz razne projekte, radionice i festivale u ovoj sedmici obilježili Grassroots sedmicu širom BiH”.

Jedan od demonstratora na Festivalu bila je i Anja Stević, trenerica u našem klubu:

“Drago mi je da je Leotar sa NS/FS BiH organizovao jedan ovakav događaj i sigurno je da sličnih dešavanja treba da bude još više. Za svega godinu dana rada, napredak u ženskom fudbalu u našem gradu je evidentan i rezultati koji su ostvareni su vrijedni pažnje i podrške. Danas smo imali i nekoliko curica koje su praktično prvi put imali dodir sa fudbalskom tehnikom, te ćemo sigurno u narednom periodu pokušati da animiramo što više djevojčica da nam se pridruže i da kroz pravilnu selekciju stvorimo tim za takmičenja na nivou RS i BiH.”

Podijeli ovu vijest

Posljednje vijesti

Pratite nas na Facebooku