Hat-trik Une Rankić: Vogošća – Leotar 2:4

Fudbalerke Leotara i Vogošće odigrale su u Semizovcu prijateljsku utakmicu, u kojoj je tim iz Trebinja bio bolji i pobijedio sa 4:2. Uprkos teškom terenu i padavinama, ekipe su odigrale interesantan meč na kojem je viđeno i šest pogodaka.

Domaćin je nastupio u sastavu: Sara Ružić, Esma Blažević, Elmina Zahirović, Ajna Spahić, Berina Huseinović, Nedžmina Gazibara, Ines Ružić, Minea Bečirović, Erna Ćoso, Hana Huseinović i Minela Ranica.

Za ŽFK Leotar meč su započele: Anastasija Popadić, Anja Stević, Milica Radovanović, Marija Mihaela Maslać, Dragana Stokanović, Jana Popadić, Jovana Filipović, Una Rankić, Jelena Blagojević, Ana Jurić i Marijana Panić. Nastupili su još: Ajša Kalač, Andrea Spahić i Teodora Pavlović, a tim su na ovoj utakmici činili i Isidora Šetka, Helena Ivelja, Milica Tupanjac i Iva Ignjatić. Na klupi su sjedali Jelena Milović, Vaso Mijanović, Veselin Klimović i Olivera Čučković.

Nakon početnog ispitivanja snaga i borbe na sredini terena, ŽFK Leotar je u 33. minutu poveo golom Jelene Blagojević na asistenciju Une Rankić. Iako je bilo par prilika za promjenu rezultata na odmor se otišlo sa rezultatom 0:1.

Odmah na početku drugog poluvremena Una Rankić odličnom reakcijom oduzima loptu zadnjoj liniji protivnika i solo akcijom postiže pogodak za 0:2. Domaćin smanjuje rezultat u 53. minutu, a strijelac za ŽNK Vogošća je bila Elmina Zahirović. Blagu terensku inicijativu fudbalerke ŽFK Leotar krunišu divnom akcijom u kojoj su učestvovale Una Rankić i Marijana Panić, a nakon solo prodora Una Rankić u 69. minutu postiže svoj drugi gol na utakmici i povećava vođstvo gostiju na 1:3.

U 80. minutu, nakon u najmanju ruku čudno dosuđenog jedanaesterca za domaćina, Berina Huseinović postiže gol iz jedanaesterca i smanjuje na 2:3. I kada se očekivao kraj utakmice domaće fudbalerke prodor Ane Jurić prekidaju prekršajem u šesnaestercu, a sudija pokazuje na bijelu tačku. Siguran egzekutor jedanaesterca je bila Una Rankić, koja je utakmicu okončala sa hat-trickom, prvim u dresu ŽFK Leotar i stavila tačku na ovu utakmicu.

Ovim putem se zahvaljujemo domaćinu na divnom dočeku i ugodnom druženju i želimo im sve najbolje u narednoj sezoni.

Podijeli ovu vijest

Posljednje vijesti

Pratite nas na Facebooku