Jelena Milović imenovana za selektora ženske U-19 reprezentacije BiH

Jelena Milovic ŽFK Leotar

Glavni trener našeg kluba Jelena Milović imenovana je za selektora ženske U19 repezentacije Bosne i Hercegovine. Ovo je je još jedno veliko priznanje za naš klub i veliki napredak u profesionalnoj karijeri za Jelenu, koja je do sada obavljala funkciju pomoćnog trenera u ženskoj U-17 selekciji. Nju će na “staroj funkciji” u kadetskoj selekciji naslijediti još jedna trenerica iz našeg kluba Anja Stević. 

Jelena je polaznik UEFA kursa za sticanje trenerske PRO licence. Ona je ujedno i prva žena selektor iz Trebinja u nekom od ekipnih sportova u BiH, ali i prvi selektor neke od fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine iz Trebinja.

Našim trenericama želimo mnogo uspjeha u radu i očekujemo dobre rezultate sa “Zmajicama”. 

Ipak, tu se ne završavaju sve dobre vijesti za naš klub, jer su naše dvije igračice dobile pozive za seniorske reprezentacije svojih zemalja u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Una Rankić je dobila poziv novog selektora BiH Selvera Hodžića za utakmice protiv Portugala i Sjeverne Irske, dok će Ajša Kalač nastupati za Crnu Goru protiv Andore i Farskih ostrva. 

Podijeli ovu vijest

Posljednje vijesti

Pratite nas na Facebooku