Naš klub kao inspiracija na konferenciji FuturFEM

FuturFEM

U prostorijama Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine održana je konferecija “FuturFEM: Budućnost ženskog nogometa u BiH” u organizaciji Sportex Agencije i Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

I naš klub je bio važan dio ove konferencije. Naime, ŽFK Leotar je učestvovao kao inspirativna priča u kategoriji “Usponi u ženskom fudbalu”, dok je naša igračica Una Rankić bila panelistkinja na panelu pod nazivom “Naše priče inspirisane fudbalom”. Una je ujedno bila i najmlađa panelistkinja na cijeloj  konferenciji. 

Ovaj skup je bio prvi takve vrste u Bosni i Hercegovini, okupio je izvanredne govornike, moderatorice i panelistkinje, te sudionike iz cijele države, stvarajući nezaboravno iskustvo i pružajući platformu za zajedničko razmišljanje o budućnosti ženskog nogometa u našoj zemlji.

Konferencija je bila ispunjena entuzijazmom potičući važne razgovore o ravnopravnosti, podršci i nužnim promjenama koje će unaprijediti ženski fudbal u Bosni i Hercegovini.

Konferencija je završila s jasnim zaključcima i smjernicama za buduće korake, postavljajući temelje za svjetliju budućnost ženskog fudbala u Bosni i Hercegovini.

Photo copyright: Naida Hodžić/Respekt TV

Podijeli ovu vijest

Posljednje vijesti

Pratite nas na Facebooku