Nastavljena regionalna liga BiH

ŽFK Leotar U13

Ovog vikenda u Gradu Sunca u Trebinju počela je proljetna sezona Regionalne lige BiH za djevojčice  U-13 “Jug”. Naš klub je osvojio svoje prve bodove u ovom takmičenju.

Leotar je igrao neriješeno sa Eminom 0:0 i Interom 1:1, a poražen je od SFK Sarajevo sa 1:0. Gol za Leotar protiv Intera postigla je Milica Milošević.

Nakon 9 odigranih kola SFK 2000 Sarajevo je prvo na tabeli sa 20 bodova, druga je Emina sa 15, treći Inter sa 11, a četvrti Leotar sa 2 boda.

U odnosu na jesenju polusezonu, primjetan je očigledan napredak u našoj igri i možemo se ravnopravno nositi sa svim rivalima koji mnogo duže od nas treniraju i igraju takmičarske utakmice. Možemo slobodno reći da nam je u nekim trenucima nedostajalo malo sportske sreće da bi naš bodovni saldo bio veći.

Čestitamo našim curicama na hrabroj i borbenoj igri i već se sada okrećemo novim izazovima i radujemo se svakoj novoj utakmici i prilici za sticanje takmičarskog iskustva. Današnje utakmice su pokazale da ženski fudbal u Trebinju ima svijetlu budućnost.

U galeriji možete pogledati fotografije sa današnjih utakmica.

Podijeli ovu vijest

Posljednje vijesti

Pratite nas na Facebooku