Nova znanja za napredniji ŽFK Leotar

Vaso Mijanovic UEFA CFM certifikat

Predsjednik ŽFK Leotar Vaso Mijanovic je u prethodnih devet mjeseci pohađao UEFA CFM (Certificate in Football Management) program koji “UEFA Academy” sprovodi u saradnji sa Švajcarskom visokom školom za javnu upravu (IDHEAP) na Univerzitetu u Lozani.

Vaso Mijanovic UEFA CFM certifikat

UEFA CFM program se sastojao od seminara, prezentacija, grupnog i individualnog rada na deset različitih fudbalskih modula (Football Organization, Strategic Management and Performance Management, Operational Management, Football Marketing and Sponsorship, Communications, Media and Public Relations, Events and Volunteers Management, Football and Social responsibility, Women's football, Football law, Football development), pismenih zadataka, te usmenog ispita.

Na usmenom ispitu, pred zahtjevnom UEFA komisijom koju su činili prof.dr. Thomas Junod, direktor UEFA Akademije i prof.dr. Mickael Terrien sa Univerziteta u Lozani, Vaso Mijanović je odbranio ispit iz ženskog fudbala sa maksimalnom ocjenom, te dobio i “Certificate of merit” kao posebnu nagradu Univerziteta u Lozani za pokazan uspjeh i završnu ocjenu.

Inače, ŽFK Leotar veliku pažnju poklanja stručnom usavršavanju vlastitih kadrova, pa tako iako je najmlađi klub u BiH u svojim redovima ima trenere sa UEFA A, B i C licencama, te u bliskoj budućnosti očekujemo nova priznanja i diplome. Smatramo da je ulaganje u stručno znanje i praćenje savremenih trendova, ne samo u svijetu fudbala, veoma važno u postizanju naših ciljeva, misije i vizije, te težimo da u ovom aspektu budemo prepoznatljivi ne samo u okvirima Bosne i Hercegovine. 

Podijeli ovu vijest

Posljednje vijesti

Pratite nas na Facebooku