Pretpionirke Leotara vicešampionke BiH

Juče je u Trening centru NS/FS BiH u Zenici održan finalni turnir Regionalne lige za djevojčice do 13 godina. Kao prvaci južne grupe, snage smo odmjerili sa SFK 2000 Sarajevo, Mladost Glamočani i Slobodom iz Tuzle, te na kraju turnira osvojili drugo mjesto sa 4 boda. 

U odlučujućoj utakmici posljednjeg kola protiv SFK 2000 izgubili smo sa 1:0, te nam je prvo mjesto izmaklo za jedan bod. Prije toga savladali smo Slobodu u prvom kolu sa 1:0 i remizirali sa Mladosti 1:1.

Naša Leona Miliša proglašena je za najboljeg golmana Regionalne lige. 

Za Leotar su na završnom turniru nastupile: Leona Miliša, Sara Čolić, Milica KljunaK, Lara Zurovac, Milica Milošević, Natalija Milošević, Nikolina Vladušić, Katarina Nenezić, Sofija Ćuk, Teodora Bokić, Helena Radovanović, Isidora Kilibarda, Marija Tovarišić. Treneri: Anja Stević i Dragana Stokanović. 

Uspjeh na ovome turniru je pokazatelj da smo na pravom putu, jer osim dobrih rezultata seniroske ekipe, intezivno radimo sa najmlađim kategorijama, koje predstavljaju budućnost našeg kluba. Većina djevojčica je u trenažnom procesu od godinu dana i već su sada po kvalitetu u samom vrhu u Bosni i Hecegovini. 

Podijeli ovu vijest

Posljednje vijesti

Pratite nas na Facebooku