Remi sa Eminom na “Policama”

LEO_Emina

Seniorski tim ŽFK Leotar odigrao je treću prijateljsku u sklopu priprema za debitantski nastup u Prvoj ligi Republike. Naš klub je imao čast i zadovoljstvo da ugosti Eminu iz Mostara, vicešampiona Premijer ženske lige BiH. U odličnoj fudbalskoj predstavi, nakon velikog zalaganja i borbenosti na obje strane, rezultat na kraju utakmice je bio 1:1. 

Publika je na Policama još jednom vidjela kvalitetnu utakmicu ženskih timova iz Hercegovine, koji se pripremaju za skori početak takmičenja u BiH. Djevojke su pokazale da znaju biti atraktivne i srčane, što je publika u više navrata znala da nagradi aplauzima. 

Leotar je od početka zaigrao dosta ofanzivno, pokušavajući da u ranoj fazi utakmice dođu do prednosti, mada su i gošće imale svoje šanse, kada se istakla golmanica Leotara Ajša Kalač, reprezentativni golman ženskih selekcija Crne Gore. 

Oba gola su postignuta u drugom poluvremenu. Prvo je Leotar poveo u 52. minutu golom Jovane Filipović, dok je izjednačenje djelo Andree Čule u 63. minutu. 

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo gošćama što su prihvatile da odmjere snage sa nama u sklopu priprema, jer je ova utakmica za naš klub bila od velikog značaja da vidimo gdje se nalazimo u ovoj fazi priprema, ali i da odmjerimo snage sa jednom od najkavlitetnijih ekipa u državi, koja u svojim redovima ima nekoliko reprezentativki. 

Što se tiče naše igre, stručni štab je iskazao veliko zadovoljstvo i pohvalnim epitetima govorio o igri svojih djevojaka. Vrijedan i predan rad je vidljiv u svakoj narednoj utakmici i na treningu, a jak timski duh i atmosfera sudodatni motiv svima u klubu da nastave stazom ka postavljenom cilju. 

LEOTAR – EMINA 2016 1:1 (0:0)

Stadion Police. Gledalaca 150. Sudija Aleksandar Kralj. Strijelci: 1:0 Filipović u 52. minutu, 1:1 Čule u 63. minutu.

ŽFK LEOTAR: Kalač, Stević, Radovanović, Maslać, Stokanović, J.Popadić, Rankić, Filipović, Blasgojević, Jurić, Panić. Još su igrale: A. Popadić, Pavlović.

ŽNFK EMINA 2016: Mujkić, Mitrović, Selimović, Pupić, Kušić, Bitović, Rahmanović, Gradinoivić, Čule, Janjušević, I.Begović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli ovu vijest

Posljednje vijesti

Pratite nas na Facebooku