Siguran korak najmlađih Leotarki

ŽFK Leotar U13

Juče su na terenu SC Kantarevac u Mostaru odigrane utakmice 13, 14. i 15. kola Regionalne lige za djevojčice U-13 – Grupa Jug, na kojima su naše najmlađe članice prikazale odličnu igru i ostvarile ubjedljive pobjede. 

Najprije je savladan Brotnjo iz Čitluka rezultatom 11:1, a golove su postigle Natalija Milošević 4, Katarina Nenezić 2, Teodora Bokić 2, Milica Milošević, Isidora Kilibarda i Milica Kljunak. Nakon toga, savladana je mostarska Emina sa 5:0 (Katarina Nenezić 3, Milica Milošević 2), a na kraju i Inter iz Posušja sa 2:0 (Nikolina Vladušić i Milica Milošević). 

Nakon 15 odigranih kola ŽFK Leotar vodi na tabeli sa 36 bodova (11 pobjeda i tri remija uz gol razliku 79:3), a Inter je drugi sa 22 boda, te naše curice suvereno gaze ka plasmanu na finalni turnir, na kome će učestvovati pobjednici iz ostalih regija. 

Moramo istaći da su ovdje u pitanju djevojčice koje su se fudbalom počele baviti prije manje od dvije godine, te da je razlika u kvalitetu sa ekipama koje mnogo duže treniraju već sada evidentna. Ukoliko nastave sa kvalitetnom radom i dosadašnjom posvećenošću za naš klub “neće biti zime” i sigurno da će nas sa njima u budućnosti čekati mnogo radosti. Na ovom turniru nastupile su i djevojčice koje su polaznice naše škole fudbala koja je ove zime startovala u Nevesinju. 

Na turniru u Mostaru za tim trenerice Anje Stević su nastupile: Leona Miliša, Sara Čolić, Milica Kljunak, Natalija Sulaver, Milica Milošević, Natalija Milošević, Aleksandra Ljubibratić, Katarina Nenezić, Sofija Ćuk, Teodora Bokić, Nikolina Vladušić, Ana Terzić, Nikolina Milović, Isidora Kilibarda, Helena Radovanović i Irina Okuka. 

Podijeli ovu vijest

Posljednje vijesti

Pratite nas na Facebooku