Leotar hajduk

Susreti sa velikanima

Susreti sa velikanima

Leotar hajduk

Naše prvotimke vrijedno se pripremaju za nastavak Prve lige Republike Srpske, gdje nakon prvog dijela zauzimamo prvu poziciju, gdje želimo na kraju i da ostanemo i plasiramo se u Premijer ligu BiH. 

Glavni trener Jelena Milović je sa svojim pomoćnicima od prvog dana priprema nametnula žestok ritam rada, koji djevojke bez pogovora ispunjavaju. Osim kvalitetnih treninga, koji se održavaju u Gradu sunca, možemo se pohvaliti da smo u ovom pripremnom ciklusu odigrali tri prijateljske utakmice sa, slobodno možemo reći, velikanima ženskog fudbala na ovim prostorima.

Susret protiv Crvene zvezde, splitskog Hajduka i mostarske Emine za našu mladu ekipu su bile vrijedno iskustvo iz koga smo mogli mnogo da naučimo i postavimo ciljeve ka čemu da težimo. Osim ovog aspekta, želja ovih klubova da ukrste koplja sa nama u sklopu svojih priprema pokazuju da je naš “mali klub” na putu da postane “veliki”. Za gostoprimstvo koje smo ukazali našim gošćama iz Beograda i Splita dobili smo brojne pohvale i zahvalnice, te se radujemo novim susretima. Nadamo se za koju godinu i u evropskim takmičenjima. 

Nas očekuje još nekoliko utakmica i mnogo treninga, kako bi spremni dočekali nastavak prvenstva i nastavili pobjedničku seriju. Biće tu i nekih novih imena, koja su na pripremama pokazala da će biti pojačanja za nas u pravom smislu te riječi. 

Podijeli ovu vijest

Posljednje vijesti

Pratite nas na Facebooku