Tri gola za tri boda u prvoj zvaničnoj utakmici

Nakon svega godinu dana od formiranja kluba, ŽFK Leotar je odigrao svoju prvu zvaničnu utakmicu u seniorskoj konkurenciji i slavio ubjedljivu pobjedu, koja može da bude početak jednog predivnog putovanja. Leotar je u ovoj utakmici pokazao raskošan talenat i dobru igru. Iako je tim pažljivo selektiran, od prvog dana stvaran jedinstven timski duh, pripreme odrađene kvalitetno, takmičarske utakmice su ipak nešto drugo, ali su naše cure i taj prvi ispit uspješno položile. 

U prvom kolu Prve lige Republike Srpske za žene, Leotar je na gostujućem terenu sa ubjedljivih 3:0 savladao Slogu iz Doboja. Plavo-bijele su od prvog minuta nametnula svoj ritam, a terensku inicijativu golom je krunisala Una Rankić pogotkom u 32. minutu. I u nastavku utakmice Leotar je kontrolisao igru, rezultat čega su i dva pogotka u finišu utakmice. U 74. minutu pogodila ja Ana Jurić, a devet minuta kasnije i Teodora Pavlović.

U istorijskoj utakmici, boje Leotara branile su: Anastasija Popadić, Marija Mihaela Maslać, Jovana Filipović (od 86. minuta Matea Aleksić), Ana Jurić, Una Rankić, Dragana Stokanović, Anja Stević, Isidora Šetka, Ana Branković (od 60. minuta Teodora Pavlović), Jelena Blagojević, Marijana Panić. Na klupi su još bile: Helena Ivelja, Milica Radovanović, Jana Popadić, Andrea Aleksić i Iva Ignjatić. Ekipu je predvodio trenerski tandem Jelena Milović – Vaso Mijanović, a predstavnik kluba je bio Veso Klimović. 

I u narednom kolu Leotar će gostovati, a protivnik je ŽFK Prijedor. 

Podijeli ovu vijest

Posljednje vijesti

Pratite nas na Facebooku