U-13 Liga BiH: Tri pobjede na otvaranju sezone

ŽFK Leotar U-13

Danas je počela Regionalna liga za djevojčice do 13 godina, pod okriljem Nogometnoig/Fudbalskog saveza BiH. I ove godine će naš klub nastupati u grupi “Jug” sa Eminom iz Mostara, Interom iz Posušja i Brotnjom iz Čitluka. 

Djevojčice će odigrati ukupno 24 utakmice u okviru 8 mini-turnira, a prvi od njih je danas održan na Kantarevcu u Mostaru. Naše curice su ostvarile sve tri pobjede (Brotnjo 15:0, Emina 3:0, Inter 1:0) i na najbolji način startovale u ovom takmičenju. 

Katarina Nenezić je postigla 5 golova, Natalija Milošević 4, Sofija Ćuk 3, Milica Kljunak, Sara Kovač i Milica Milošević po 2, te Aleksandra Ljubibratić 1. 

ŽFK Leotar U13

Za Leotar su nastupile: Leona Miliša, Sara Čolić, Milica Kljunak, Aleksandra Ljubibratić, Milica Milošević, Natalija Milošević, Katarina Nenezić, Sara Kovač, Sofija Ćuk, Teodora Bokić i Lana Lučić. Treneri: Anja Stević i Dragana Stokanović.

Nakon tri odigrana kola Leotar je prvi sa 9 bodova, Emina i Inter imaju po 4, a Brotnjo je bez bodova. Sljedeći mini-turnir bi trebao biti održan sljedećeg vikenda u Čitluku. 

Podijeli ovu vijest

Posljednje vijesti

Pratite nas na Facebooku