Una Rankić u Wolfsburgu

Igračica našeg kluba Una Rankić (15) provela je pet dana u Volfsburgu, jednom od najboljih evropskih klubova. Una je svojim radom i talentom zavrijedila odlazak u neki od najvećih evropskih klubova, a dobila je priliku da svoje znanje predstavi i trenerima i stručnjacima u vicešampionu Evrope.

Volfsburg je ranije ove godine poražen od Barselone u finalu UEFA Lige šampiona za žene, a upravo se na tom događaju desio se sastanak našeg predsjednika Vasa Mijanovića i sportskog direktora Volfsburga Marsela Šefera, koji je rezultirao Uninim odlaskom u Njemačku. Volfzburg je dva puta osvajao titulu prvaka Evrope, a još četiri puta je poražen u finalima, što dovoljno govori o kakvom se klubu radi.

Ovo je prvi odlazak igrača u istoriji ženskog fudbala u BiH koji su u direktnim pregovorima realizovala dva kluba, bez bilo kakvog posredovanja menadžera. Una se predstavila Volfsburgu u najboljem izdanju. U narednom periodu kroz učenje jezika i dalji napredak Una će nastaviti saradnju sa Volfsburgom, kao i ŽFK Leotar. Ideja ŽFK Leotar je da sa najvećim evropskim klubovima uspostavi direktnu saradnju koja će omogućiti igračicama, ali i trenerima boravak i nastavak razvoja u najboljim sredinama.

Una je ovog ljeta izabrala ŽFK Leotar, standardna je reprezentativka U-17 reprezentacije Bosne i Hercegovine, gdje već dvije godine igra sa djevojčicama koje su i po tri godine starije od nje, a stigao je i poziv za nastup u A reprezentaciji Bosne i Hercegovine u kojoj će Una biti najmlađi pozvani igrač u istoriji.

Podijeli ovu vijest

Posljednje vijesti

Pratite nas na Facebooku