Una uljepšala Jelenin debi, Milena “matirala” Maltežanke

Jelena Milovic Una Rankic Milena Nikolic

ŽFK “Leotar” je u svojih dvije godine postojanja imao mnogo lijepih trenutaka. Radovali smo se prvim pobjedama “malih” i “velikih”, prvim trofejima, prvim reprezentativnim pozivima… Ali, jučerašnji dan će svakako biti nešto čega ćemo se dugo sjećati i što će nam biti zvijezda vodilja u našem radu, pokazatelj da se nalazimo na pravom putu, te motiv za sve naše članove.

Naša trenerica Jelena Milović je debitovala kao selektor ženske U-19 reprezentacije pobjedom u svom rodnom gradu. “Male zmajice” su savladale Sjevernu Makedoniju na Policama sa 3:0. 

„Nisam mogla zamisliti ljepši debi kao selektor. Pobjeda u mom gradu, nešto o čemu sanjate i cijeli život radite za to. Hvala djevojkama koje su bile na visokom nivou i ispoštovale sve ono što smo se dogovorili prije utakmice. Cilj ove generacije je plasman na Evropsko prvenstvo, a imamo i nekoliko mlađih igračica, jer se za dvije godine EURO održava u našoj zemlji, te je i za njih ovo svojevrsna priprema.“

Jelenin debi ukrasila je Una Rankić (16), koja je kao najmlađi član reprezentacije postigla prvi pogodak. Na ovoj utakmici u dresu BiH nastupile su još Milica Radovanović i Marijana Panić. 

Nakon toga, lijepe vijesti stigle su nam i sa Malte, gdje je seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila sa 1:0, a jedini pogodak postigla je Milena Nikolić, članica Upravnog odbora našeg kluba. 

Jelenine “Zmajice” u nedjelju od 10:00 očekuje još jedna utakmica protiv Sjeverne Makedonije, dok će seniorska reprezentacija u utorak 4. juna  u Zenici odigrati novu utakmicu protiv Malte, gdje će imati podršku i naših “pačića”, koji će u predigri te utakmice igrati finalni turnir Premijer ženske lige BiH za djevojčice do 13 godina. 

Podijeli ovu vijest

Posljednje vijesti

Pratite nas na Facebooku