ŽFK Leotar – klub reprezentativki

Vrlo mali broj klubova u bilo kom sportu može da se pohvali činjenicom da u svojim redovima ima sedam reprezentativaca u različitim kategorijama, a gotovo smo sigurni da je to jedinstven slučaj u svijetu za klub koji je osnovan prije nešto više od godinu dana. Ako tome dodamo da su još tri člana našeg kluba bili dio reprezentativnih „stafova“ ili selekcija, onda je taj podatak još fascinantniji.

Una Rankić je nastupila za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine i ulaskom u igru na utakmici protiv Bjelorusije postala najmlađa fudbalerka u istoriji koja je nastupila na jednom zvaničnom meču pod okriljem FIFA i UEFA.

Članica UO ŽFK Leotar Milena Nikolić kao kapiten je predvodila žensku A reprezentaciju BiH u Ligi nacija i postigla pogodak na utakmici protiv Slovenije.

Predsjednik kluba Vaso Mijanović obavljao je dužnost „Away Match Managera“ ženske A reprezentacije BiH na gostovanju u Mađarskoj.

Golmanica Ajša Kalač bila je dio reprezentacije Crne Gore koja je u Ligi nacija igrala protiv Farskih ostrva i Azerbejdžana.

Naša glavna trenerica Jelena Milović obavlja ulogu prvog trenera u reprezentacijama WU-15 i WU-17 Bosne i Hercegovine. WU-15 reprezentacija nastupa na razvojnom UEFA turniru u Hadžićima, a članice reprezentacije su Jovana Filipović i Jelena Blagojević, dok su Ana Jurić i Marija Mihaela Maslać igrale za WU-17 reprezentaciju BiH u prijateljskim susretima protiv Rumunije.

WU17 Leotar

Ovdje još možemo da dodamo da je naša Milica Radovanović redovan član U-19 selekcije Bosne i Hercegovine.

Treba napomenuti da je grupa od 7 djevojčica iz naše omladinske škole (Nikolina Vladušić, Katarina Nenezić, Milica Kljunak, Milica Milosević, Natalija Milosević, Leona Miliša i Sara Čolić) prisustvovala selektivnom kampu u Zenici za djevojčice do 13 godina, gdje su nastupale za regiju “Jug”, a na čijoj klupi je sjedila i Jelena Milović.

Pravu priliku da na djelu vidite neke od najtalentovanijih fudbalerki Bosne i Hercegovine, ali možemo slobodno reći i Evrope, imate u nedjelju od 12 sati, kada na stadionu u Policama gostuje ŽFK Lokomotiva iz Brčkog. Biće to naš zvanični takmičarski debi pred domaćom publikom, a sve ove cure sigurno zaslužuju veliku podršku.

Podijeli ovu vijest

Posljednje vijesti

Pratite nas na Facebooku