ŽFK Leotar osvojio treće mjesto na turniru u Mostaru

U Mostaru je u subotu 29.07. odigran I međunarodni turnir u ženskom fudbalu ,,Emina 2023“ za djevojčice rođene 2009. godien i mlađe. Učešće je uzelo osam ekipa: ŽF/NK Emina , ŽFK Leotar Trebinje, ŽNK Posušje, SA Mali Most, ŽNK Široki Brijeg, ŽFK Ekonomist, ŽFK Spartak i ŽFK Ilarion.

Turnir se igrao u formatu 5+1, a timovi su bili podijeljeni u dvije grupe. ŽFK Leotar se nalazio u grupi II zajedno sa SA Mali Most, ŽFK Spartak i ŽFK Ilarion.

Za naš klub na ovom turniru nastupilo je 16 igračica: Leona Miliša, Milica Kljunak, Katarina Nenezić, Lara Ljoljić, Petra Šutalo, Leona Ačkar, Nikolina Vladušić, Sofija Ćuk, Lana Lučić, Jelena Blagojević, Jovana Filipović, Teodora Pavlović, Sara Kovač, Matea Aleksić, Ana Branković i Milica Tupanjac.

Leotar je u grupi zauzeo prvo mjesto, savladavši Mali Most 2:0 i Ilarion sa 1:0, a sa Spartakom su igrale neriješeno 1:1. Strijelci za ŽFK Leotar Trebinje su bili Katarina Nenezić sa tri postignuta gola i Leona Ačkar sa jednim.

U polufinalu se ekipa ŽFK Leotar Trebinje sastala sa domaćinom, ekipom ŽF/NK Emina, a s obzirom da je utakmica završena bez pobjednika (0:0) pristupilo se izvođenju penala. Nažalost, nakon boljeg izvođenja penala u finale je otišla ekipa ŽF/NK Emina. U utakmici za treće mjesto ŽFK Leotar Trebinje se sastao sa ekipom ŽNK Posušje. Nakon što je i ova utakmica završila bez golova, Leotar je pobijedio na penale, a sa tri odbranjena penala istakla se Leona Miliša.

Pored pehara za treće mjesto, Leona Miliša je nagrađena za najboljeg golmana turnira.

Zahvaljujemo se domaćinu na divnom turniru i druženju i nadamo se da će turnir dobiti tradicionalni karakter i da ćemo se družiti i narednih godina.

Podijeli ovu vijest

Posljednje vijesti

Pratite nas na Facebooku